TeamTec-eier kjøper Norac Baggerød AS

Glenn Ivar Karlsen Ukategorisert

PRESSEMELDING
Dato: 5. februar 2015
Sak: IMS group AS kjøper Norac Baggerød AS

IMS group AS (IMS) overtar aksjene i Norac Baggerød AS (Baggerød) med virkning fra og med i dag. Baggerød har frem til dette vært 100 % eid av Norac AS/Norac Holding AS, som igjen er 100 % eid av Otterlei Group AS. IMS overtar i denne transaksjonen alle aksjene i Baggerød.

– Vi er svært fornøyd med dette kjøpet, sier konsernsjef i IMS, Roy Langseth. -Vi er en langsiktig industriell aktør, og legger samme filosofi til grunn for dette kjøpet, sier han. Det jobber veldig mange flinke folk i Baggerød og de har flotte produkter. Bakgrunnen for IMS sin suksess har vært at vi er verdensledende innenfor vårt område, og det samme er tilfelle for Baggerød på sine områder – hvor de er ledende på kvalitet og teknologi.

– Vi ser at et tett samarbeid vil gi store synergier for begge firmaer. Vi ser for oss at Baggerød fortsetter som eget selskap. IMS og Baggerød sine produkter, sammen med andre produkter i IMS-gruppen, harmonerer godt, men er allikevel såpass forskjellig at vi ikke ser for oss store svingninger i aktiviteten samtidig. Dette er med og sikrer lokale arbeidsplasser.

Administrerende direktør i Baggerød, Are V. Andreassen, er fornøyd med at det er en langsiktig industriell eier som kommer inn. – Baggerød har et stort potensiale for fortsatt vekst og inntjening, og vi er fornøyd med å kunne ta dette videre sammen med IMS, sier han.

Bridgehead har i denne prosessen vært engasjert som rådgiver for IMS, og PwC har vært engasjert som rådgiver for Norac AS og Otterlei Group.

For mer informasjon, kontakt:
Konsernsjef i IMS, Roy Langseth: tlf. 926 67 007
Administrerende direktør i Baggerød, Are V. Andreassen: tlf. 456 17 869
Styreleder i Norac og Otterlei Group, Jan Sigurd Otterlei: tlf. 901 01 163

Om IMS:
IMS er verdens ledende produsent av vanntette ståldører til skip og offshore. IMS har sin hovedproduksjon på Akland og Krana i Risør kommune, samt produksjon i USA, Tyskland og Vietnam. IMS driver også virksomhet og produksjon innenfor følgende områder: automasjon, maskinering, laserskjæring, brannvinduer samt service og ettermarked. I tillegg til virksomheten i IMS, er IMS group også hovedeier i TeamTec Invest AS, SCHOENROCK Hydraulik Marine Systems GmbH, IMS & TeamTec PTE Ltd. og IMS Maskinering AS. IMS er videre deleier i Vininvest AS, samt et par andre mindre eierposter.

Om Baggerød:

Baggerød driver med virksomhet rettet mot produksjon og salg av dører og vinduer rettet mot shipping- og offshoreindustrien på verdensbasis. Selskapet ble etablert i 1954 og har i dag et komplett produktspekter for standard- og spesialdører. Selskapet holder til i Horten Industripark i Vestfold.

Om Norac:
Norac er en ledende leverandør av interiørløsninger for cruiseskip, ferger og offshore-installasjoner over hele verden. Hovedkontor er i Arendal.

Share this Post